Honung

Vi skördar honung tre gånger per säsong. Första skörden sker runt midsommar och den sista skörden sker i mitten av augusti. Därför har vår honung olika färg, konsistens och smak under säsongen.
All vår honung är märkt med vilken bigård den kommer från.

Honungsprudukter

Orörd honung även kallad Raw-, Jungfru-, och Gammeldagshonung
Det innebär att honungen tappas på burk direkt efter slugning och är under en period flytande för att sedan kristalliseras. Det gör att honungen kan upplevas som grovkorning. Vill man ha flytande honung är det bara att placera burken och honung i ett varmvattenbad så startar man om kristalliseringsprocessen.

Rörd honung
Det innebär att honungen rörs under en period efter slugning Det gör vi för att honungen ska bli slät och jämn i konsistensen. Den här honungen påminner om honung man köper i affären förutom att smak och färg följer säsongen den är skördad.

Kakhonung
Den här honungen kommer direkt från bikupan. Honungen är kvar i vaxkakan och den vita beläggningen är täckvax som bina lägger över den färdiga honungen för att skydda den.

Önskar du köpa kakhonung behöver du beställa innan april månad för att få den riktigt fina kakhonungen som är uppbyggd helt utan mellanvägg.

Pris
500 g, 110 kr
2000 g, 440 kr

Vill du beställa större mänder gäller följande pris:
1-5 kg, 220 kr/kg
5-9 kg, 200 kr/kg
10 kg eller mer, 180 kr/kg

Nyslungad honung och kristalliserad honung

Vill du bli återförsäljare av vår honung är du välkommen att kontakta oss.